Stockholm Design Week summer edition

För alla som är konst- och designintresserade släpps nu ytterligare en Stockholm Design Week på Älvsjömässan utöver den vecka som hållits i Februari varje år sedan 2002.

Detta är ett ypperligt tillfälle att få insyn i skandinavisk design och konst och på mässan finns såväl nyutexaminerade designers och konstnärer som etablerade representerade så det är ett bra tillfälle att investera i framtidens stora namn och deras skapelser.

Den 20e Augusti öppnas portarna till sommarversionen av Stockholms designvecka. Mässan håller på mellan 20-26 augusti och beräknas locka ett stort antal konst- och designintresserade köpare och investerare från hela världen. Det finns ytterligare en anledning till att Stockholm lockar människor från hela världen under denna vecka och det är att den sammanfaller med Formex-mässan som även samarbetar med Stockholm Furniture and Light Fair. Det finns således fler tillfällen att beskåda det svenska konst- och designundret för hågade resenärer och intressenter.

Bland konsten som ställs ut under veckan finns bland annat glaskonst och målningar samt diverse dekorativa hantverk.

Utöver själva utställningarna pågår en hel del andra evenemang under veckan så som vernissager och mässan samarbetar även med gallerier, museer och kulturinstutitioner runtom i staden. Hos butiken Malmsten på Strandvägen har man tillfälle att beskåda kreationer av studenterna vid Carl Malmstensskolan där de ställer ut sina skapelser inom design och möbelsnickeri.

Hos Studio Supersju kan den textilintresserade frossa i framtidens textilkonst framtaget av en stockholmsbaserad vävgrupp.

Utöver alla dessa möjligheter att avnjuta Svensk konst och design erbjuder man även guidade vandringar genom Stockholm. Dessa är kostnadsfria och ger ett utmärkt tillfälle att få veta mer om Stockholms historia och dessutom få möjligheten att studera stadens arkitektur.

Stockholms Design Week summer edition 2018 under den 20:e till 26:e augusti är alltså ett fullspäckat arrangemang och det blir dubbelt så bra för den som tycker att det är för lite med en Stockholm Design Week per år.